Pravočasno reševanje podatkov iz diska prepreči nadaljnjo izgubo

Pri shranjevanju pomembnih podatkov smo včasih nepazljivi. Namesto, da bi se pogosto posluževali varnostnega kopiranja vsaj nekatere dokumentacije, raje to opravilo prelagamo na drugo dobo. Čim pride do izgube podatkov pa postanemo panični in nejevoljni. V primeru, da se sami lotimo pridobivanja podatkov nazaj, lahko naredimo nepopravljivo škodo. Težava ni samo v programski okvari, temveč tudi ob morebitni mehanski okvari. Sami je namreč ne bomo znali odpraviti, razen če smo strokovno usposobljeni za to.

Celovito reševanje podatkov iz diska stane

Zavedati se moramo, da reševanje podatkov iz diska stane in ni brezplačno. Cena je odvisna od vrste in stopnje okvare. Ob manjših težavah, je cena relativno nizka. Ob večji okvari pa lahko računamo tudi na račun v znesku 500 ali več EUR. Pri tem je pomembno, da se obrnete na strokovni in uveljavljeni servis ter postopek ne zaupate laikom. Strokovnjaki namreč garantirajo uspešnost reševanja do določene mere ter nudijo na to tudi garancijo. Cenovno ugodne in hitre rešitve iz udobja vašega doma so večinoma spletne prevare. Ne nasedajte spletnim reklamam, kjer nikoli ne vidite fizičnega servisa ali kontaktne osebe. Zanašajte se le na podjetja, ki imajo lastne diagnostične laboratorije.

Postopek restavracije

Samo reševanje podatkov iz diska se začne z izvedbo predpregleda in diagnostike diska. Strokovnjaki vašo napravo povežejo s strokovno napravo, katera neinvazivno izvede diagnostiko ter najde poškodovan predel. Jasno predstavi rezultate in da vedeti, ali gre za mehansko ali programsko okvaro. Lažje okvare so odpravljene hitro in enostavno, postopek pa je cenovno zelo ugoden. Bolj težavno reševanje podatkov iz diska, pa stane malo več. Strokovnjak vas o ceni obvesti po izvedeni diagnostiki in vam da možnost odločitve o nadaljnjih postopkih.

Reševanje drugih naprav

Reševanje podatkov iz drugih naprav poteka podobno kot reševanje podatkov iz diska, a vseeno malce drugače. Postopek je odvisen od vrste naprave. Strokovnjaki rešujejo dokumentacijo iz pametnih telefonov, tablic, kamer, fotoaparatov, USB ključkov, spominskih kartic, disket, optičnih medijev in podobno. Možno je rešiti tudi magnetne trake in presneti vsebino na druge optične medije.

Drugo v kategoriji:

Add a Comment

Your email address will not be published.