Izdelava spletnih strani z namenom

Podjetij, ki bi se odločala za izdelavo spletnih strani zgolj zato, da lahko rečejo, da jo imajo, je zagotovo precej manj kot pred kakšnimi petimi ali desetimi leti, ko je marsikdo še mislil, da je dovolj, da si na spletu zgolj prisoten – da imaš spletno stran v obliki vizitke ali malo daljše predstavitve podjetja, kjer so navedeni osnovni kontaktni podatki in je napisanega nekaj malega o dejavnosti. Takšna izdelava spletnih strani je popolnoma nesmiselna, saj dejansko nima nikakršnega poslovnega namena. In kakšen naj bi bil ta namen? Dejansko takšni kot pri vseh drugih stvareh, s katerimi se predstavljamo javnosti in tako torej tudi potencialnim strankam: prodaja.

Izdelava spletnih strani usmerjenih v prodajo

Spletna stran podjetja torej na videz informira, v resnici pa je orodje, ki pomaga pri prodaji – tudi v primeru, da se ukvarjate z dejavnostjo, pri kateri nimate tudi spletne prodajalne. Da bi dosegli ta cilj, mora biti izdelava spletnih strani dobro načrtovana in mora izhajati iz dobrega poznavanja trga ter konkurence. Da bi se od nje ločili in bili na trgu dobro prepoznavni ter tako s pomočjo spleta še izboljšali prepoznavnost svoje blagovne znamke, se je potrebno osredotočiti tako na programiranje kot na vsebino in dizajn.

izdelava spletnih strani

Samo ozadje spletne strani, torej programiranje, je tisto, s čemer kot naročnik ne boste imeli kaj veliko dela, razen da boste povedali, kako želite, da posamezne stvari delujejo. Pri načrtovanju vsebine in oblikovanja strani pa bo zagotovo potrebno vaše sodelovanje.

Izdelava spletnih strani za grafičnega oblikovalca precej redko pomeni velik izziv, saj mora biti videz spletnih strani podrejen tudi zakonitostim, ki jih ni mogoče spreminjati. Vsekakor pa je »umetniške svobode« dovolj, da si lahko oblikovalec zamisli tudi precej posebno spletno stran, če se ta le sklada z vašo dejavnostjo in vašo obstoječo celostno grafično podobo. Vaša naloga je, da priskrbite materiale CGP, mu razložite svoje želje in pričakovanja, nato pa mu pustite, da vas preseneti z osnutki, iz katerih bosta nato sestavila končni videz.

Profesionalna izdelava spletnih strani in oglaševanja

Kaj pa vsebina? Da bo izdelava spletnih strani Edsolution.si na visokem nivoju, velja najeti pisca besedil (ki ga oskrbite z vsemi podatki in materiali, saj se na vaše področje morebiti sicer sploh ne spozna,), prav tako pa najeti fotografa, ki bo fotografiral vaše podjetje in proizvodnjo, oziroma kupiti fotografije v spletni banki.

Res je, da na tako profesionalnem nivoju narejene spletne strani niso najbolj poceni, a nekoliko večji vložek je edini, ki lahko zagotovi kakovost – stran bo uporabnikom prijazna in všeč ter bo (tudi zahvaljujoč nadaljnji podpori in vzdrževanju strani) dobro delovala, vam pa se bo to slej kot prej poznalo tudi pri prodaji. In tako boste dosegli tisti cilj, zaradi katerega ste se za spletno stran sploh odločili.

 

Drugo v kategoriji:

Add a Comment

Your email address will not be published.