Registracija domene in ostale spletne storitve

Bi radi ustvarili novo spletno stran? Potem je registracija domene prvi korak, ki ga morate narediti. Registracija domene namreč poskrbi za to, da bo vaša nova spletna stran dobila url naslov, poleg tega pa boste morali poskrbeti še za ustrezen web hosting – torej spletno gostovanje vaše strani na strežniku. Zelo pametno pa je, če ob tem poskrbite še za SSL certifikat, ki ga dandanes spletna stran že skorajda mora imeti, če želi pridobiti zaupanje spletnih obiskovalcev in izkazati določeno kredibilnost.

Kako poteka registracija domene?

Registracija domene je zelo enostavna! Sam postopek je tako zelo hiter in vam bo vzel le nekaj minut. Registracija domene vam tako ne bo vzela veliko časa, včasih pa nekaj več časa vzame razmišljanje, katero domeno sploh izbrati za svojo spletno stran. To je namreč lahko katerakoli beseda ali besedna zveza, pomembno je le, da še ni zasedena – torej, da je ni izbral že kdo drug. Lahko gre za:

 • ime vašega podjetja,
 • ime blagovne znamke,
 • ključno besedo, ki je povezana z vašo dejavnostjo,
 • različne druge besede ali besedne zveze.

K temu se nato doda še izbrana končnica, recimo .si, .com itd. Ko veste, kakšen url naslov bi radi registrirali, pa sledi registracija domene. Registracija domene se lahko opravi kar na spletni strani ponudnika spletnih storitev, pri katerem lahko tudi zelo hitro preverite, ali je določena domena sploh še prosta. V primeru, da je še prosta, sledi registracija domene, pri kateri je treba le vnesti izbrani url naslov ter svoje podatke. Po plačilu bo registracija domene končana, izbrani url pa na voljo za uporabo.

Web hosting, kakršnega potrebujete

Registracija domene pa ni edina spletna storitev, ki jo potrebujete za to, da svojo spletno stran postavite na ogled javnosti. Enako pomemben je web hosting, pri čemer obstaja več možnosti, med katerimi lahko izbirate glede na vaše potrebe in glede na to, kakšno spletno stran imate. Vsak ponudnik za web hosting ima na voljo več vrst gostovanja, kot so na primer:

 • shared SSD web hosting,
 • vps hosting,
 • profesionalni dedicated serverji za web hosting,
 • reseller hosting,
 • različne druge možnosti, prilagojene potrebam strank.

Pomembno je, da izberete web hosting, ki ustreza vašim potrebam. Vsaka spletna stran ima namreč svoje specifike in izbrani web hosting mora biti temu prilagojen. Zato vsak ponudnik omogoča ne le več vrst spletnega gostovanja, ampak tudi več različnih paketov za web hosting, ki so lahko tudi popolnoma prilagojeni vašim potrebam – torej individualno oblikovani glede na to, kaj potrebujete.

Kaj je SSL certifikat in zakaj ga potrebujete?

SSL certifikat je namenjen bolj varni uporabi spletnih strani. SSL certifikat namreč poskrbi za kriptografsko zaščito podatkov, ki jih uporabnik vnese v obrazce na spletni strani. To so recimo različni osebni podatki, pa tudi bančni podatki in številke kreditnih kartic. Vse te podatke je nujno treba zaščititi, zato mora imeti vsaka spletna trgovina nujno SSL certifikat. 

Prav tako pa je SSL certifikat pomemben za vse druge spletne strani, saj z njim močno izboljšamo kredibilnost svoje spletne strani. SSL certifikat uporabnikom pokaže, da je za njihovo varnost in varnost vse komunikacije s spletno stranjo maksimalno poskrbljeno. SSL certifikat namreč omogoča:

 • preverjanje tega, ali je lastnik domene zaupanja vreden,
 • preverjanje organizacije, ki je izdala SSL certifikat,
 • preverjanje varnosti komunikacije v skladu z najvišji standardi.

Zaradi tega je prav, da ima vsaka spletna stran tudi SSL certifikat, ki vam ga lahko priskrbi ponudnik spletnih storitev, pri katerem zakupite tudi web hosting in poskrbite za registracijo domene ter vse ostalo, kar potrebujete za to, da bo vaša spletna stran nemoteno dostopna in varna za uporabo. Če nameravate imeti lastno spletno stran, zato nikakor ne pozabite tudi na SSL certifikat!

Vse spletne storitve na enem mestu

V kolikor bi potrebovali spletne storitve, kakršne so registracija domene ali web hosting, oziroma bi na svojo spletno stran želeli namestiti SSL certifikat, se obrnite na studio4web.com, ponudnika, ki vam ponuja različne spletne storitve na enem mestu. Prepričali vas bodo z izjemno prilagodljivostjo željam strank ter ugodnimi cenami in privlačnimi akcijami, s pomočjo katerih lahko še dodatno prihranite. Poleg tega pa so vam vedno na voljo za dodatne informacije in pomoč, zato jih brez skrbi kontaktirajte in skupaj boste našli rešitev za vašo spletno stran.

Drugo v kategoriji: