Enostavna izbira ponudnika gostovanj spletnih strani

Svoje unikatne in ročno izdelane umetnine, kot so slike in drugi izdelki, bi rada na ogled postavila tudi na spletu. Rada bi, da bi lahko kot v nekakšni fotogaleriji svoje stvari postavila na plano. Ne želim imeti spletne trgovine, ampak le spletno stran z nekakšno razstavo umetnin. Obrnila sem se na prijatelja, ki se ukvarja z izdelavo spletnih strani. Sama sem v mislih imela predvsem zanimiv in ekstravaganten dizajn spletne strani, tehnične zadeve pa me niso niti toliko zanimale. Zato me je kar malo presenetilo, ko me je prijatelj vprašal, če kaj vem o gostovanju spletnih strani.

Odgovorila sem mu s povratnim vprašanjem, ali za moj projekt potrebujem gostovanje spletnih strani. Prijatelj se je le nasmehnil in rekel, da bo vse to on uredil. Potem ga nisem nekaj časa spraševala več o tem.

Postavitev spletne strani

Ukvarjala sva se s postavitvijo same spletne strani, s fotografiranjem in vnašanjem izdelkov na spletno stran, z dizajnom (npr. barva in oblika pisave, odtenki barv, odpiranje fotografij itd.) in funkcionalnostjo spletne strani. Ko sem bila že zadovoljna s spletno stranjo, sem ga čisto po naključju vprašala kaj pa je zdaj s tistim gostovanjem spletnih strani.
Potem pa si je prijatelj vzel kakšno minuto časa in mi razložil, kaj sploh pomeni gostovanje spletnih strani. Ko so mi bile stvari malo bolj jasne, sva se odločila, da za mojo popolnoma nezahtevno spletno stran potrebujem najosnovnejši paket gostovanja spletnih strani. Strošek tega je resnično zanemarljiv, a bolj kot cena me je zanimala dostopnost in podpora ponudnika. Zna se zgoditi, da ne bom imela koga vprašati za nasvet, zato mi je to zelo pomembno.

Možnost nadgradnje paketa

Gostovanje spletnih strani torej ni tak bav bav. Sama sem pobrskala za ponudniki na spletu in se odločila za zanesljivo podjetje, ki ponuja različne pakete gostovanj. Nudi 24-urno podporo po spletu ali preko telefona, brez stroškov pa se lahko paket tudi vedno nadgradi.

To bi prišlo prav v primeru, če bi želela iz spletne strani narediti spletno trgovino in svoje stvari prodajati preko spleta.

Drugo v kategoriji:

Add a Comment

Your email address will not be published.