Registracija domen za pridobitev lastnega spletnega naslova

Vsi, ki se dobro spoznajo na spletno delovanje, nam zagotovo vedo povedati, kaj so domene. To so unikatni spletni naslovi, preko katerih uporabniki spleta dostopajo do spletne strani, na katero želijo priti. Vsaka izmed domen je sestavljena iz dveh glavnih delov. To sta ime domene in domenska končnica. Domene se lahko zelo preprosto registrira, poiskati je potrebno samo pravega ponudnika.

Omenili smo, da je registracija domen enostaven postopek. Preko njega posameznik ali podjetje pridobi svoj lasten spletni naslov. Npr. cnn.com ali rtvslo.si. Posledično na ta način postane tudi nosilec oziroma lastnik domene. Registracija domen je v resnici eden izmed prvih korakov, ki jih je potrebno izvesti, če se torej na spletu želimo predstaviti s povsem svojo spletno stranjo.

Potek registracije

Če bomo za registracijo domene našli dobrega ponudnika, ki jih pri nas vsekakor ne manjka, potem je registracija domen preprosta ter hitra storitev. V posebno okence moramo vpisati svojo želeno domeno, obenem pa klikniti na gumb, s katerim preverimo, ali domena morda že obstaja. Če obstaja, si moramo nujno izbrati drugo. Nato pa samo še sledimo nadaljnjim navodilom, ki nam jih kar po spletu narekujejo vrhunski ponudniki registracije domen.

Naša domena je dokončno registrirana, ko ponudnik dobi zabeleženo transakcijo ali poslano potrdilo, s katerega je razvidno, da smo za storitev že plačali. Nato nas ponudnik na primeren način, navadno kar na mail, obvesti o vseh podrobnostih, ki so potrebne tudi za nadaljnjo postopanje v povezavi z našo domeno.

Registracija za najmanj eno leto

Domene se lahko registrirajo za različno dolga obdobja. Pri tem pa je potrebno omeniti, da moramo prav vsi registrirati svojo domeno za najmanj eno leto. V tem času ne bomo s ponudnikom imeli nobenih dodatnih stroškov. Če po preteku enega leta še želimo ohraniti lastništvo domene, jo samo enostavno podaljšamo pri istem ponudniku.

Ponudnik nam svetuje, da se nam domeno splača registrirati za več let. V takem primeru nam je namreč nuden še dodatni popust.

Izbira ponudnika je pomembna

Registracija domen torej potrebuje tudi registratorja. Vsekakor je njegova izbira še kako zelo pomembna. Najbolje si je izbrati takega, ki je znan po svoji učinkovitost, četudi zanj odštejemo nekaj evrov več. Na dolgi rok se nam bo to še kako zelo obrestovalo.

Drugo v kategoriji:

Add a Comment

Your email address will not be published.