Optimizacija nakupovalne košarice z OneStepCheckout

Večina uporabnikov spletnih trgovin ima največje težave ravno z naročanjem izbranih izdelkov. Brskanje in izbira izdelkov sta zelo enostavni opravili, zatakne pa se pri vnašanju podatkov in ostalih podrobnosti v zvezi z naročilom, ki so potrebni, da lahko izbrani izdelek dejansko prispe do njihovih vrat. Zaradi kompliciranega načina naročanja si veliko kupcev med samim vnašanjem podatkov tudi premisli in nakupa ne opravijo. To je posebej pogosto pri starejših uporabnikih, ki se na spletno nakupovanje toliko ne spoznajo ali pa pri kupcih, ki si po šestih utrujajočih korakih vnašanja podatkov, izdelka preprosto več ne želijo kupiti.

Manj je več

Kupce pogosto od nakupa odvrne zapletenost obrazcev in velika količina podatkov, ki jih od njih zahteva spletna trgovina. Rešitev temu problemu je OneStepCheckout, ki je narejen za Magento platformo, ki je vodilna platforma med spletnimi trgovinami (ms3.si) po vsem spletu. Gre za obrazec, ki ne deluje po principu večih korakov, temveč se ob oddaji naročila pojavi le eno okno, ki zajema vse potrebne podatke za naročilo izbranih izdelkov. Obrazec je pregleden in enostaven za vnašanje, tako nakup od košarice do oddaje naročila poteče takoj, brez potrebnega zapravljanja časa. Iz obrazca so razvijalci odvzeli vsa nepotrebna vprašanja, ki kupce le zmedejo. Vendar je kljub temu količina podatkov optimizirana in zadostna za prodajalca in dostavljavca.

magento

Zadovoljstvo obeh strani

OneStepCheckout Magento že uporablja veliko znanih večjih spletnih trgovcev. Poročajo o večjem zadovoljstvu tako uporabnikov – kupcev, kot tudi prodajalcev. Namreč veliko več ljudi opravi nakup do konca in se ne ustavijo ob drugem ali tretjem izmed številnih korakov. Tako se je povečal dobiček trgovcev, zaradi česar so se trgovine lažje in boljše razvijale. Prva verzija OneStepCheckout Magento je bila zagnana leta 2009. Od takrat so izšle mnoge nove verzije, med njimi tudi responsive verzija, ki je uporabna na vseh pametnih napravah. Za izboljšanje prodaje in kvalitetnejše sodelovanje s kupci izberite OneStepCheckout.
https://www.youtube.com/watch?v=sXS2lX7XdOs

Drugo v kategoriji:

Add a Comment

Your email address will not be published.