VPS za vas

Iščete VPS gostovanje? Takšno gostovanje je primerno za vse, ki od gostovanja želite več. Kratica sicer označuje Virtual Private Server, takšna gostovanja pa tako med podjetji kot posamezniki postajajo tudi v Sloveniji vedno bolj priljubljena, saj omogočajo kar nekaj prednosti.

Kaj vse omogoča VPS?

  • več kot le gostovanje
  • več možnosti
  • večjo prilagodljivost kot običajni paket gostovanja
  • točno tisto, kar potrebujete od gostovanja
  • več kontrole
  • gostovanje več spletnih strani naenkrat
  • gostovanje zahtevnih aplikacij

Zaradi vsega naštetega je takšno gostovanje primerno za tiste stranke, ki jim običajni paketi gostovanja ne zadoščajo. Tisti, ki imajo v lasti več spletnih strani, ali pa imajo spletne strani z zelo veliko prometa, se velikokrat odločajo za VPS. Poleg tega takšno gostovanje omogoča tudi boljši nadzor nad spletnimi stranmi, zato je primerno za bolj zahtevne uporabnike.

Kaj pa slabosti?

VPS gostovanje je seveda zaradi vseh prednosti, ki jih prinaša dražje od običajnih paketov za spletno gostovanje, hkrati pa boste z izbiro takšnega gostovanja dobili tudi več svobode pri upravljanju svojih spletnih strani, kar pomeni tudi več dela za vas ali vaše zaposlene. Verjetno boste potrebovali nekoga z računalniškim znanjem oziroma nekoga, ki bo skrbel za administracijo.

vps
Varno gostovanje za poslovne in osebne uporabnike

Še vedno ceneje kot običajen strežnik

Poceni paketi gostovanja za spletne strani pri podjetjih ali posameznikih, ki potrebujejo več, ne pridejo v poštev. Edino alternativo VPS gostovanju tako predstavlja nakup običajnega fizičnega strežnika, kar pa je še vedno zelo zelo drago, zasede veliko prostora, treba je skrbeti za vzdrževanje in podobno.

Tega si veliko lastnikov spletnih strani ne more privoščiti, sploh pa ne tisti, ki večinoma poslujejo virtualno in ne najemajo posebnih poslovnih prostorov za svoje delo. Zanje ter za vse druge, ki bi radi prihranili pri gostovanju spletnih strani, vendar jim običajni paketi ne zadoščajo, je najboljša rešitev zagotovo gostovanje na virtualnem strežniku oziroma VPS.

V primeru, da so vaše spletne strani prerasle običajne pakete gostovanja, ki ste jih imeli zakupljene do sedaj, je morda čas, da namesto o finančno zelo dragem nakupu fizičnega strežnika razmislite o tem, da se raje odločite za virtualni strežnik oziroma gostovanje.

Več o njem si lahko preberete na spletni strani Domenca.com, kjer vam bodo znali tudi pomagati in svetovati pri izbiri gostovanja. Kontaktirajte jih in jim pojasnite, kakšno gostovanje bi potrebovali, oni pa vam bodo razložili, ali bi bil virtualni strežnik primerna rešitev za vas ter vam pojasnili tudi vse podrobnosti takšnega gostovanja.

Drugo v kategoriji:

Add a Comment

Your email address will not be published.