Varno gostovanje za poslovne in osebne uporabnike

Dandanes je skorajda nujno, da ima vsako podjetje svojo lastno domeno. Uporaba interneta se iz dneva v dan povečuje s strani različnih uporabnikov. To pa pomeni, da svetovni splet predstavlja izredno visok potencial za mnoge podjetnike kot tudi osebne uporabnike. Za uspešno predstavitev izdelkov in storitev na svetovnem spletu so potrebni strežniki. Te poznamo v različnih konfiguracijah, ki se med seboj močno razlikujejo. Vedno bolj popularen je vps hosting, saj ga je mogoče prilagoditi potrebam uporabnika. Nudi pa tudi izvrstno varnost pred različnimi napadi s strani hekerjev in virusov, kar je velika prednost.

Spletne strani poganjajo strežniki

Delovanje celotnega svetovnega spleta v veliki meri omogočajo strežniki. Na njih se nahaja vsa spletna koda, ki je potrebna za komunikacijo računalnikov. Strežnik ni nič drugega kot računalnik, ki je namenjen gostovanju oziroma poganjanju določene spletne strani in hranjenju digitalnih vsebin v obliki HTML kode, videov, glasbe ter podobno. Lahko pa jih poganja tudi več sto ali tisoč strani različnih domen, katerih so lastniki različni uporabniki. 

varno delovanje spletne strani na strežniku
Delovanje spletne strani na virtualnem strežniku je zelo varno iz številnih pogledov.

Poznamo različne strežnike, ki so namenjeni uporabnikom z različnimi zahtevami. Nekateri so hitrejši, drugi počasnejši in tako naprej. Virtualno gostovanje je ugodno in izredno hitro. Zato se ga poslužuje vedno več ljudi, ki potrebujejo kakovostno in dolgotrajno rešitev za svoje podjetje ali druge projekte.

VPS hosting je izredno zanesljiv

Delovanje domene in vseh elementov, ki jih želimo strankam prikazati na računalniškem, mobilnem ali drugem zaslonu je ključno, da deluje zanesljivo. To pomeni, da ne sme prihajati do zamud pri nalaganju HTML, CSS ali drugih elementov. 

vps hosting za zanesljivo delovanje
Vedno bolj popularen je vps hosting, saj nudi izvrstno varnost pred različnimi napadi s strani hekerjev in virusov.

Velika prednost vps hostinga je zanesljivo delovanje. Omogoča ga pametna razpodelitev sredstev enega strežnika. Na enem strežniku se nahaja na stotine ali celo tisoče različnih uporabnikov. Med seboj pa si ne delijo sredstev, kot so pasovna širina, velikost delovnega pomnilnika, moč procesorjev in podobno. Zato lahko vsaka domena na strežniku vedno deluje s polno močno in brez kakršnihkoli zamud.

Visoka varnost virtualnega strežnika

Varnost je v računalniškem svetu vedno izredno pomembna na vsakem koraku. Izdelava varnostnih kopij, uporaba požarnega zidu in antivirusa so samo nekatere naloge, ki jih je močno priporočeno opravljati.

  • Kar pa se tiče domen, pa je vps hosting zelo odporen na različne napade hekerjev.
  • Ker ima vsak uporabnik na voljo virtualno okolje v katerem lahko gostuje, je za hekerje težko, da bi karkoli ukradli ali poškodovali.
  • Dodatna enkripcija programske in strojne opreme pa jim neželene namene še dodatno oteži.
  • Delovanje posamezne spletne strani na virtualnem strežniku je zelo varno iz številnih pogledov.
  • Noben od drugih uporabnikov nima vpogled v digitalno vsebino drugih delov strežnikov. Tako je zasebnost na najvišjem nivoju, čeprav si več uporabnikov dejansko deli le en strežnik.

Od katerih dejavnikov je odvisna hitrost delovanja spletnih strani?

Hitrost delovanja je izredno pomembna lastnost v računalniškem svetu. To še posebej velja za spletne strani, saj stranke pričakujejo, da bodo lahko brez težav trgovale z določenim podjetjem. Če spletna stran ne deluje dobro, je zelo velika verjetnost, da se bodo stranke zatekle drugam. Zato je ključnega pomena, da zagotovimo hitro delovanje naše domene. 

hitro delovanje spletne strani
Če spletna stran ne deluje dobro, je zelo velika verjetnost, da se bodo stranke zatekle drugam.

Pri zagotavljanju hitrega delovanja spletne strani je strežnik zelo pomemben. Previdnost je zahtevana pri izbiri primerne konfiguracije strežnika, zato je dobro, če poznamo osnove.

Deljeni strežnik za nezahtevne spletne strani

Namenski strežnik predstavlja osnovno podlago za delovanje raznih domen. Deluje tako, da se več deset, sto ali tisoč domen in njihovih uporabnikov nahaja na enem strežniku. Vzdrževanje je izredno ugodno, kar je velika prednost. Omenjeno gostovanje pa ni primerno za bolj zahtevne uporabnike ali za spletne strani, kjer pričakujemo velik obisk. Je pa idealno za manjše projekte, kot so forumi, majhne spletne trgovine ter razne predstavitve. 

Deluje zelo podobno virtualnem hostingu s to razliko, da pri deljenem načinu si vsi lastniki domen med seboj delijo zmogljivosti strežnika.

Namenski strežniki

Najbolj zahtevni uporabniki lahko zakupijo namenski strežnik, ki premore ogromno moč in hitrost. Namenjen je za spletne strani, ki bodo hranilo ogromno količino podatkov in bodo imele ogromen obisk. Predstavljajo pa tudi najdražjo možno izbiro za vzdrževanje, saj pridobimo neverjetno veliko moči na razpolago. Če zakupimo celotni strežnik, lahko uporabljamo edinstveno spletno kodo in druge elemente, ki jih drugače ne bi mogli.

Odkrijte, kaj je VPS hosting in zakaj ga morda potrebujete

Uporaba vps gostovanja pa nam tudi omogoča uporabo edinstvene HTML in druge kode, kar je izredno priročno. Ker celotni strežnik deluje v virtualnem okolju, ga je mogoče posodabljati in nastavljati, ne da bi pri tem motili druge uporabnike. Mogoče je tudi zamenjati operacijski sistem in izbrati druge elemente, ki določajo način delovanja.

Drugo v kategoriji: