Kje lahko registriramo domeno?

Prisotnost na spletu je najlažji način, da pridobimo nove stranke in razširimo svoje poslovanje. Za uspešno spletno stran pa seveda potrebujemo domeno, ki jo moramo najprej registrirati. Če nam ta postopek še ni znan, se lahko najdemo v zadregi, saj ne vemo kje začeti. Registracija domen je storitev, ki omogoča, da se naša spletna stran pod izbranim imenom vsem obiskovalcem prikaže na zaslonu računalnika, pametnega telefona ali prenosnika. V tem vodiču si bomo ogledali na kaj vse moramo biti previdni, ko se odločimo, da registriramo domeno.

Korak za korakom

Domena je ime pod katerim bo delovala naša spletna stran. Ko bodo obiskovalci vtipkali to ime, bodo prišli na našo spletno stran. To nam bo omogočilo, da jim ponudimo svoje produkte in storitve, ki so na voljo 24/7. Vendar moramo prej postoriti nekaj stvari, ki jih zahteva registracija domen. Te so:

  • Izberimo si ime, ki nam je všeč
  • Na spletu preverimo, če je ime na voljo in ga registrirajmo
  • Izberimo si gostitelja spletne strani
  • Naredimo spletno stran in začnimo poslovati

Pravila ob izbiri imena

Registracija domen ima nekaj pravil in omejitev, ki jih moramo upoštevati. Ta pravila so narejena predvsem zato, da se na spletu ohrani red in preglednost. Pravila registracije domen so:

  • Uporabljamo lahko samo številke, črke in vezaji – posebni znaki niso dovoljeni
  • Ime mora biti unikatno
  • Velika in male črke ne igrajo vloge
  • Največja dolžina je 63 znakov

Ob tem bi radi opozorili, da registracija domen je storitev pri kateri priporočamo, da preverimo, ali je naše ime podobno drugim podjetjem ali produktom. Če je, poskušajmo najti drugo ime, saj imamo lahko zaradi tega kasneje težave.

Podaljški domen

Ko si izberemo ime, bodo med predlaganimi rezultati tudi podaljški naše domene. Te podaljški so lahko .com, .org, .net ali pa omejeni na specifično državo, kot je .si. Predlagano je, da če poslujemo z tujimi državami, da si izberemo .com podaljšek. Za notranje poslovanje v državi pa je vedno dobra ideja, da si izberemo državno domeno, kot je .si.

Najnovejši pojav je, da registracija domen sedaj dovoljuje, da is izbiramo podaljške, ki direktno nakazuje na naš način poslovanja. En primer tega bi bil mojanovaspletntrgovina.shop.

Za najboljšo izkušnjo priporočamo, da domeno registriramo pri ponudniku gostovanja. Tako bomo imeli vso potrebno tehnično pomoč na enem mestu, kar nam bo prihranilo veliko časa in skrbi.

Registracija Carnet domene. Sve .hr domene registriraju se u skladu s Pravilnikom o ustrojstvu i upravljanju vršnom nacionalnom internetskom domenom. Čitajte više …

Drugo v kategoriji:

Add a Comment

Your email address will not be published.