Toner se uporablja v laserskih tiskalnikih

Toner za tiskalnik je lahko različnih vrst. Da lahko sploh ugotovimo, kateri toner za laserski tiskalnik potrebujemo, moramo najprej obvezno preveriti model našega tiskalnika. Na njem ali pa v njegovem priročniku moramo poiskati oznako modela, nato pa lahko na spletni strani proizvajalca ali pa v spletni trgovini Toner123.si najdemo toner, ki je kompatibilen z našim tiskalnikom.

Če uporabimo napačni toner, to lahko povzroča zelo slabo kakovost tiska. V tem primeru se lahko celo poškoduje tiskalnik. Ključno je tudi to, da dovolj dobro poznamo razliko med originalnimi in neoriginalnimi tonerji.

Shranjevanje tonerjev za tiskalnik

Če vas zanimajo tonerji za laserski tiskalnik, morate najprej med drugim pomisliti na to, ali boste naročili zgolj en paket ali si lahko privoščimo zalogo tonerjev.

Če kupite tonerje za laserski tiskalnik na zalogo, morate dobro upoštevati nekaj nasvetov. Med drugim morajo tonerji biti dobro zaščiteni pred sončno svetlobo. Direktna sončna svetloba, še posebej v poletnih dneh, zelo vpliva na plastične dele tonerja.

Toner
NAjboljše mesto za shranjevanje tonerjev je omara

Tonerji se morajo obvezno shranjevati pri sobni temperaturi. Prav tako je ključno, da jih shranjujete vodoravno. Izvrsten prostor za shranjevanje tonerjev je na primer omara. Toner vanjo postavite torej v vodoravnem položaju. V tem položaju ga boste namreč vstavili tudi v tiskalnik.

Kateri tonerji so najboljši za tiskanje?

Strokovnjaki priporočajo nakup originalnih tonerjev proizvajalcev naprav, saj naj bi bili takšni tonerji najboljši. V tem primeru ima toner za tiskalnik izjemno dobre tiskalne karakteristike. Te se odražajo v optimalnem mešanju barv, prav tako v zanesljivi oprijemljivosti na tiskalni medij.

Kako deluje barvni laserski tiskalnik. Kartuše s tonerjem HP® 2600.

Toner je treba zamenjati, ko je prazen. To vam bo javil laserski tiskalnik. Pri določenih vrstah naprav stanje porabe tonerja in drugih parametrov lahko celo natisnete. Če je tisk na eni strani bolj šibek, to pomeni, da je toner za laserski tiskalnik prazen.

Drugo v kategoriji: