Izbira barv za naš Canon tiskalnik

Tiskalniki so naprave brez katerih mnogo opravil v naši pisarni ne bi bilo mogočih. Z njimi izdelujemo številne poslovne listine, recepte, slike ipd., ki nam olajšajo vsakodnevna opravila. Eden izmed najbolj znanih proizvajalcev omenjenih naprav je Canon. Poznano je po svojih izvrstnih laserskih in črnilnih tiskalnih napravah, ki so cenovno ugodne in vsebujejo številne napredne funkcije. Sčasoma pa bomo potrebovali nove barve za Canon tiskalnike, ki lahko vsebujejo črnilo ali barvni prah. Pri tem moramo biti pozorni, da kupimo pravilno vrsto za našo napravo.

Originalne kartuše za Canon Pixma

Daleč najbolj razširjena vrsta Canon tiskalnikov je serija Pixma. Uporabljajo jo domači, poslovni in profesionalni uporabniki. Vsak originalni proizvajalec kartuš in tonerjev vedno zagovarja uporabo originalne ali OEM opreme. Temu je tako, saj nam nudi najvišjo združljivost in ohranjanje garancije naše tiskalne naprave.

Originalne barve za Canon tiskalnike črnilne zvrsti se priporoča v sledečih primerih:

 • Naše kartuše za Canon Pixma smo kupili za napravo, ki je še vedno v garanciji
 • Želimo najboljši kakovost slik in drugih grafično bogatih dokumentov ter listin
 • Tiskalnik ne uporabljamo pogosto
Izbira barv za Canon tiskalnike je raznovrstna. Kot prej omenjeno nam bo proizvajalec naše naprave vedno predlagal nakup OEM opreme. Na trgu pa obstajajo številni proizvajalci, ki ponujajo alternativne kartuše.

Originalni toner za tiskalnike Canon

Laserski tiskalniki Canon ne uporabljajo kartuš. V njih se nahaja toner, ki je že velikokrat priložen ob nakupu same naprave. V njem se nahaja barvni prah, ki ga tiskalnik dobesedno zapeče na papir. To je izredno hiter proces. Poslovni uporabniki imajo največ prednosti od hitre izdelave dokumentov in listin. Brez težav pa omenjeno tehnologijo uporabljamo tudi v domačem okolju. 

Največja prednost, ki jih ima OEM Canon toner za tiskalnike je garancija proizvajalca. Njihova uporaba se priporoča v primerih:

 • Če smo ravno kupili nov laserski tiskalnik ali pa je ta še vedno v garanciji
 • Želimo najvišjo zanesljivost in tehnično pomoč proizvajalca tiskalnika pri uporabi naprave
 • Tiskalnik uporabljamo v profesionalne namene, kjer je kakovost izdelanih slik izredno pomembna
 • Želimo hitro sušenje barve na listu, ki nam ga omogočajo samo tonerji za tiskalnike
Laserski tiskalniki Canon ne uporabljajo kartuš. V njih se nahaja toner, ki je že velikokrat priložen ob nakupu same naprave. V njem se nahaja barvni prah, ki ga tiskalnik dobesedno zapeče na papir.

Združljiva barva za Canon tiskalnike

Izbira barv za Canon tiskalnike je raznovrstna. Kot prej omenjeno nam bo proizvajalec naše naprave vedno predlagal nakup OEM opreme. Na trgu pa obstajajo številni proizvajalci, ki ponujajo alternativne kartuše. Te so narejene po specifikacijah originalnih izvedb, vendar se v njih pogosto skrivajo številne tehnologije, ki jih dodatno izboljšajo. Imajo nižjo nakupno ceno in so popolnoma združljive z določeno serijo tiskalnikov.

Priporoča se jih za:

 • Uporabnike, ki želijo prihraniti pri nakupu kartuš
 • Za starejše naprave, ki niso več v garanciji
 • V poslovnih okoljih, kjer se izdeluje ogromna količina dokumentov

Nakup kartuše za Canon Pixma je potreben za barvno in črno-belo izvedbo. Pred nakupom se pozanimajmo o potrebah našega tiskalnika. Zahteve po kartušah je odvisna od modela, vrste in starosti naše tiskalne naprave.

Nakup kartuše za Canon Pixma je potreben za barvno in črno-belo izvedbo.

Združljiv toner za tiskalnike

Podobno kot pri črnilnih tiskalnikih, je mogoče tudi za laserske izvedbe kupiti združljivo opremo. Združljivi tonerji za tiskalnik Canon so cenejši in nudijo enako zanesljivo delovanje kot originalne izvedbe. Izdelujejo jih številna podjetja, ki želijo uporabnikom nuditi cenejši in bolj stroškovno učinkovit način tiskanja. Dejstvo je, da so tonerji dokaj dražji od kartuš. Je pa tudi res, da lahko z njimi potisnemo mnogo več listov. To je tudi razlog, da so dražji. 

Združljiv oziroma nadomestni Canon tonerji so priporočeni za:

 • Pisarne in druga podjetna okolja, kjer se izdeluje veliko število listin, dokumentov in tudi slik
 • Ljudem, ki veliko uporabljajo tiskalnik in bi radi imeli najvišji prihranek z nakupom
 • Za laserske tiskalnike, ki niso več v garanciji

Obnovljeni in ponovno napolnjeni Canon tonerji

Na izbiro imamo tudi toner za tiskalnike Canon v obnovljeni in ponovno napolnjeni obliki. Številni proizvajalci, kot so Xerox, HP, Brother, Canon in drugi imajo program reciklaže oziroma ponovne uporabe kartuš za svoje tiskalnike. 

Zadeva deluje tako, da uporabniki ali prodajalci Canon tonerjev vrnejo izrabljene enote proizvajalcu. Ta pa jih ponovno napolni in spravi v promet. S tem se ohranjajo naravni viri, kar tudi zmanjša onesnaženje okolja. Obnovljeni Canon tonerji so izredno ugodni za nakup, saj ni potrebe po ponovni izdelavi ohišja. Vsi poškodovani deli so bili zamenjani, enota je ponovno napolnjena z barvnim prahom. To ohrani Canon tonerje izredno cenovno ugodne, kar je idealno za vse uporabnike.

Reciklirane kartuše za Canon tiskalnike

Reciklirane kartuše obstajajo tudi za črnilne tiskalnike. Izrabljeni deli enote pa se zamenjajo z novimi. Strokovnjaki kartuše za Canon Pixma tudi ponovno napolnijo z visoko-kakovostno barvo. Tako se ohrani nizka nakupna cena in visoka zanesljivost delovanja. 

Originalne, nadomestne in obnovljene kartuše je možno kupiti v bolje založenih spletnih in fizičnih trgovinah s pisarniško opremo. Pomembno se je zavedati, da nekateri tiskalniki ne delujejo z nadomestnimi kartušami oziroma tonerji. Priporočljivo je, da se vnaprej pozanimamo, če naš tiskalnik podpira nadomestne in druge kartuše oziroma tonerje, ki niso OEM izvedbe.

Drugo v kategoriji: