10 Razlogov za nakup Toshiba Prenosnika

Verjetno ste že kdaj kupovali prenosni računalnik. Pri nakupu pa se vsi sprašujemo na kaj misliti, koliko plačati ali je kakšna blagovna znamka boljša od druge in podobno. V tem kratkem članku vam bomo predstavili prednosti blagovne znamke Toshiba. Ne želimo prejudicirati, da so ti prenosniki boljši od ostalih, vseeno pa lahko izpostavimo njihove vrline, ki jih tudi mnoga druga podjetja že leta poskušajo doseči ali preseči.

Kvaliteta z imenom Toshiba

Toshiba v notesnike vgrajuje samo najkvalitetnejše komponente. TFT ekrani, trdi diski, vezja in optične enote se razlikujejo po kvaliteti izdelave. Ostrina ekrana je lahko med ponudniki bistveno drugačna, čeprav je tehnologija po imenu enaka – TFT . Verjetnost odpovedi trdega diska je prav tako med različnimi ponudniki v praksi bistveno različna. Je vredno izpostaviti podatke večji verjetnosti, da bodo izgubljeni na račun razlike v ceni. Toshibino vodilo ni nizka cena na račun kvalitete, temveč visoka kvaliteta za sprejemljivo ceno.

Zanesljivost računalniške opreme

Zanesljivost delovanja je odvisna od mnogih dejavnikov: načrtovanja, kvalitete vgrajenih materijalov, izdelave in izkušenj. Toshiba posveča mnogo truda in časa v vseh fazah izdelave notesnika: raziskavi trga, načrtovanju, testiranju, izdelavi in spremljanju izdelka skozi življensko obdobje. Ne trdimo, da se Toshibin notesnik ne pokvari, pač pa je proces izdelave narejen tako, da je možnost okvare čim manjša, tudi na osnovi napak, ki so se zgodile v zgodovini. Zanesljivost je pogojena tudi z japonsko miselnostjo, ki daje prednost zadovoljnemu uporabniku. Notesnik, ki ima optimalno razporeditev komponent, da se notesnik kot celota ne pregreva ni lahko narediti. Že samo temu vidiku se Toshiba že pri načrtovanju skrbno posveča. Notesnik, ki se v notranjosti pregreva, mora imeti dodatno prisilno hlajenje, pade hitrost procesorja, toplotno se obremenijo komponente (disk, optična enota, itd.), posledica pa je mnogo večja verjetnost okvare, pri manj kvalitetnih vgrajenih materijalih še toliko bolj.

Toshibina inovativnost

Toshiba je še iz pionirskih časov mobilnega računalništva, kjer je orala ledino, vedno bila, in je še danes, na čelu razvoja novih tehnologij, ki so se uveljavljala na področju mobilnega računalništva. Toshiba veliko vlaga v nove tehnologije, ki se šele čez čas pojavijo v računalnikih, je pa zato med prvimi, ki novost lahko ponudi uporabniku. Prav tako sodeluje s proizvajalci programske opreme, tako da so novosti skladne s programsko opremo. Nekaj primerov: ustanovni član interesne skupine Bluetooth, eden izmed proizvajalcev, ki je sprejemal DVD standard, prvi proizvajalec, ki je ponudil v notesniku TFT barvni zaslon, pionir na področju brezžične omrežne povezljivosti (WiFi), dobitnica številnih priznanj za inovativnost in oblikovanje, itd. Toshibini notesniki niso narejeni samo za danes, temveč tudi za jutri. Toshiba ne sledi toku stanja v mobilnem računalništvu, temveč ga ustvarja.

Izkušnje na področju računalništva

Toshiba je pionir na področju mobilnega računalništva, saj je prisotna na trgu že od časov, ko bi se glede na današnje modele težko reklo, da so bili prenosni. Toshiba se je že od rojstva prenosnih računalnikov, v sredini osemdesetih let osredotočila, lahko bi rekli specializirala za področje mobilnega računalništva. Toshiba ima bogate izkušnje iz preteklosti, ki ji pomagajo tudi pri načrtovanju prihodnosti. Toshiba kot neposredni akter ve, kaj se je dogajalo v preteklosti, kako je vplivalo na sedanjost in tako lahko tudi zelo dobro predvideva, kaj se bo dogajalo v prihodnosti. Tudi bogate izkušnje so razlog, da Toshiba ne dela računalnike samo za danes, ampak tudi za jutri. Tako se lahko tudi od njih kmalu pričakuje kak tablični računalnik, a zaenkrat ostajajo renome na področju prenosnikov, ki so jim najbolj zvesti. Tipično za Toshibine prenosne računalnike je, da je vgrajena sodobna tehnologija, ki omogoča delovanje tudi čez nekaj let, ne da bi bilo zaradi sprememb v tem obdobju kupiti nov računalnik.

Mreža servisov po celem svetu

Morda ne zveni skromno, pa vendar lahko z gotovostjo trdimo da je Toshibin servis najboljši. Slogan Toshibinih servisov: Prvorazredni servis in Zadovoljni smo, če odidete nasmejani še kako drži. Toshiba se trudi, da je vsaka napaka odpravljena v najkrajšem času, tipičen čas od naročila do zamenjave rezervnega dela je 2 delovna dneva. Lahko se zgodi, da pride do trenutnega pomanjkanja kakšnega rezervenga dela, vendar je takih primerov malo in so bolj posledica globalnega pomanjkanja določenih komponent, ki je sestavni del dela. Vsekakor se Toshiba trudi, da bi bil čas servisiranja od sprejema računalnika v servis do oddaje popravljenega računalnika čim krajši.

Kvalitetna podpora uporabnikom

Podpora je pojem, ki ga uporabnik ceni, ko jo potrebuje. Ljudje smo pač takšni, da ob nakupu ne postavimo na prvo mesto stvari, ki niso materijalno ovrednotene, kar bi poenostavljeno napisano pomenilonekako takole: če nekaj stane manj se tehtnica nagiba na stran, kjer manj udari po žepu. Pa res? Je računalnik, ki stane ob nakupu manj res cenejši, če ne dobite podpore zanj in ostanete sami s svojim problemom? Morda se boste morali zaradi nerešljivega problema (ni gonilnikov, baterije, itd.) odločiti za predčasen nakup novega? Tako kot v težavi najdeš dobrega prijatelja, ga tudi v dobrem proizvajalcu. Toshiba vas z vašim problemom nikoli, ampak zares nikoli ne bo pustila samega. Četudi bo vaš problem unikaten, da se zgodi samo vam in nobenemu drugemu na svetu, bo Toshiba simulirala vaš problem in ga poskušala rešiti. V vsej dosedanji praksi od l.1988, odkar smo zastopniki za računalnike Toshiba, je bil 1 primer, ko se ni našla rešitev za nastali problem.

Razvoj tehnologij za prenosnike

Toshiba ni samo proizvajalec notesnikov, ampak tudi njegovih komponent. Toshibine komponente so bile, so in bodo cenjene. Mnogo proizvajalcev vgrajuje, predvsem v kvalitetnejše izdelke, Toshibine trde diske, optične enote, čipe, ekrane, baterije in tiskana vezja. Toshiba sama obvladuje večino tehnologij, ki so vgrajene v notesnik, ter tako s sodelovanjem med posameznimi oddelki išče rešitve v interakciji med komponentami, ter je tako v nenehnem iskanju izboljšav in iskanja novih rešitev.

Napredne ergonomske rešitve za uporabnike

Ergonomija je zelo pomembna kategorija, ki definira zadovoljstvo uporabe. Toshiba se tega zaveda in sledi ergonomskim rešitvam. Kako se nagiba zaslon, kako so razporejeni vmesniki, položaj rok med tipkanjem, kako je rešeno odvajanje toplega zraka, glasnost delovanja, vse te lastnsoti pridejo do izraza pri daljšem neprekinjenem delovanju. Toshiba se zaveda udobnosti delovanja, zato ji posveča veliko pozornosti.

Garancija na računalnike

Toshiba je bila eden prvih proizvajalcev prenosnih računalnikov, ki je minimalno osnovno jamstvo podaljšala iz 1 na 2 leti. Tako imajo prenosni računalniki iz družine Satellite/Satellite Pro 2 letno jamstvo, iz družine Tecra in Portege pa 3 letno jamstvo. To pa še ni vse. Pri vsakem modelu lahko dokupite še dodatno 1 ali 2 letno podaljšanje jamstva. Tako imate lahko za model z 2 letnim osnovnim jamstvom skupaj 4 in za model z osnovnim 3 letnim jamstvom skupaj 5 letno garancijo! Toshiba tudi na tak način dokazuje, da verjame v kvaliteto svojih izdelkov. Poleg tega velja garancija po vsem svetu, kjer ima Toshiba pooblaščen servis.

Toshiba sodi med vodilne proizvajalce

Toshiba je med vodilnimi proizvajalci notesnikov že od samega začetka oz. nastanka prenosnih računalnikov. Skozi vsa leta se je dokazovala s kvalitetnimi izdelki, ter tako pridobila zaupanje milijonov uporabnikov, ki potrjujejo zaupanje v Toshibine notesnike. Toshibini uporabniki ob menjavi prenosnega računalnika radi znova posežejo po Toshibinem računalniku, saj so se že prepričali v njeno kakovost in cenovno upravičenost nakupa.

 

Drugo v kategoriji:

Add a Comment

Your email address will not be published.