Chromecast je prava Googlova rešitev

Še pred časom ste se spraševali, kako bi lahko predvajali kakšen video posnetek ali pa odigrali kakšno igrico na svojem televizijskemu zaslonu. Žal takrat za to še ni bilo rešitve, dan danes pa nam jo slavni chromecast omogoča. Ta je namenjen, da lahko svoje televizijske zaslone povezujete z svojimi pametnimi telefoni, tablicami in računalnikom. Chromecast je mala miniaturna črna škatlica, ki vam omogoča, da jo morate vtakniti v HDMI vhod televizorja.

Kako se namesti chromecast?

Chromecast je najprej potrebno vključiti v vhod HDMI televizorja, nato pa slediti navodilo. Najprej potrebujete še računalnik, tablico ali pametni telefon brez katerih ne boste mogli namestiti chromecast program. Ko so vam ti na voljo, je najprej potrebno namestiti program chromecast in nato slediti navodilom še nekaj minut, ko pa je ta program nameščen, pa lahko nanj pozabite, saj ga ne boste potrebovali več. Vse kar boste od sedaj naprej potrebovali je brezžična povezava in posnetek in druge medije, ki si jih boste hoteli ogledati na vašem tv zaslonu. Preko chromecast naprave boste sedaj lahko gledali in poslušali posnetke preko Youtube in drugih spletnih aplikacij. Vloga vašega osebnega računalnika, ki ima naložen sam program chromecast pa je, da deluje kot nadzorna plošča, ki chromecastu pošilja ukaze.

chromecast

Kaj vse vam omogoča chromecast?

Kot smo že omenili, lahko si lahko preko chromecasta ogledate posnetke, ki jih imate hranjene na svojem pametnem telefonu ali tablici. Ta vam omogoča tudi ogled slik, video posnetkov in glasbe. Veliko mladih pa to napravo uporablja zaradi iger, ki so vedno bolj aktualne in jim omogočajo medsebojno igranje. Na tem področju pa bodo izumitelji te naprave morali storiti še veliko, saj je potrebno program nadgraditi, omogočiti več iger in vsekakor boljše delovanje.

Pred kratkim pa je izšel tudi novi chromecast

Novi chromecast je izšel pred kratkim v zelo seksi obliki, namenjen predvajanju spletnih videoposnetkov, slik in igranju iger. Zaradi svoje oblike je primeren za vsak žep in je tudi cenovno precej dostopen prav za vsakogar. Ima 2-jederni procesor in 512 MB delovnega prostora, ki omogoča, da na najcenejši način nadgradite svoj televizor s spletno vsebino in drugimi aplikacijami.

https://www.youtube.com/watch?v=GWH-hEuOguo

Drugo v kategoriji:

Add a Comment

Your email address will not be published.