Učinkoviti pametni telefoni podjetja Xiaomi

Korporacija Xiaomi je kitajska družba za proizvajanje elektronskih naprav, ki ima svoj glavni sedež v Pekingu. Xiaomi ustvarja in vlaga v razvoj pametnih telefonov, mobilnih aplikacij, prenosnih računalnikov in s tem povezano elektroniko. Xiaomi je leta 2011 izdal svoj prvi mobilnik z napredno tehnologijo in tako hitro pridobil velik tržni delež v domači državi.

Xiaomi je v letu 2018 postal četrti največji proizvajalec tehnološko naprednih mobilnikov na svetu, pri čemer je prevzel vodilno vlogo na Kitajskem in drugo mesto na tržišču v Indiji. Podjetje trenutno razvija široko paleto potrošniške elektronike, vključno z ekosistemom naprav, ki se uporabljajo v naprednih domovih gospodinjstev.

Zgodovina in nastanek korporacije Xiaomi

Podjetje Xiaomi je bilo ustanovljeno leta 2010. Njihov prepoznavni logotip »MI« predstavlja kratico za mobilni internet, saj je bilo podjetje ob ustanovitvi prepoznano kot prva tehnološka družba za mobilne naprave. Podjetje ima redno zaposlenih približno dvajset tisoč ljudi, kateri pa delujejo na sedežu družbe v Pekingu ter prav tako v podružnicah v Indiji, Tajvanu, Indoneziji in Hongkongu.

Raznovrstnost proizvodnje elektronskih naprav in naprednih mobitelov

Podjetje Xiaomi proizvaja različne vrste elektronskih naprav, kjer pametni telefoni zajemajo največji tržni delež, prav zaradi njihove popularnosti med uporabniki po celem svetu. Njihovi napredni mobiteli delujejo na lastno različico programske opreme, imenovano Android MIUI. Tehnološko dovršena programska oprema na mobilnikih nudi dobro uporabniško izkušnjo, zato so njihovi mobilniki izjemno učinkoviti in predstavljajo priljubljeno izbiro. Napredna tehnologija mobitelov vključuje naslednje serije:

  • Serije MI
  • Serije MI Note
  • Serija MI Max
  • Serije Mi Mix
  • Serija Redmi

Poleg naprednih mobitelov pa je družba Xiaomi začela proizvajati tudi oblačila, mobilne dodatke in elektronske naprave, kot so televizijski sprejemniki in zvočniki. V letu 2018 je družba pričela prodajati tablične računalnike, prenosne računalnike in napredne domače naprave.

Napredni mobiteli so cenovno ugodni in dostopni

Podjetje Xiaomi svojim uporabnikom nudi dostopne cene za nakup elektronskih naprav. Xiaomi lahko ohranja nižje cene, saj njihova strojna oprema v mobilnih napravah na trgu ostaja dlje časa, kot ostaja strojna oprema drugih podjetij. Pri tem sledijo normi, ki traja osemnajst mesecev, pri drugih podjetjih za proizvodnjo elektronskih naprav pa norma traja le šest mesecev. Ta strategija omogoča podjetju Xiaomi, da pri tem izkoristi znižanje cen pri ključnih elementih in sestavinah v svojih elektronskih napravah.

Strojna oprema in razvoj mobilnih aplikacij

Prav tako mu omogoča, da strojno opremo prodaja s specifikacijami, katere so primerljive specifikacijam vrhunskih elektronskih naprav. Vendar pri tem podjetje ne sloni le na prodaji strojne opreme, temveč tudi na razvoju digitalne tehnologije in vsebin, katere ponujajo v programski opremi mobilnih naprav. Ker Xiaomi deluje na vertikalno integriranem modelu, mu to omogoča prodajo strojne opreme po nižjih cenah, a pri tem s svojimi vsebinami in programsko opremo hkrati privablja številne kupce po celem svetu.

MIUI operacijski sistem in programska oprema na mobitelih  

Podjetje Xiaomi svojim uporabnikom ponuja učinkovito različico operacijskega sistema Android, po imenu MIUI. MIUI sistem ponuja odlično zasnovo, mnogo različnih aplikacij, podporo tematizaciji in vsesplošno funkcionalnost. Operacijski sistem MIUI je predhodno naložen na pametne telefone podjetja, vendar ga je moč naložiti tudi na mobitele drugih blagovnih znamk. Xiaomi ponuja operacijski sistem tudi na tabličnih računalnikih in nekaterih drugih elektronskih napravah.

Razvoj operacijskega sistema MIUI

Prvotni operacijski sistem MIUI je temeljil na Googlovem Androidu 2.2.x Froyo in je sprva deloval samo v kitajskem jeziku. Xiaomi je operacijskemu sistemu dodal številne aplikacije za izboljšanje osnovnega okvirja. Med njimi so bile aplikacije za beležke, varnostno shranjevanje, glasbo in galerijo slik. Zaradi izjemnega uspeha je bil operacijski sistem kasneje preveden in prenesen v neuradne različice v drugih jezikih, katere so sestavili neodvisni razvijalci in mobilni navdušenci.

Splošne značilnosti strojne opreme in kamere na mobitelih

Nižje cene mobitelov podjetja Xiaomi ne opredeljujejo njihove kakovosti, saj imajo vgrajeno kakovostno strojno opremo in zmogljive procesorje. Veliko mobitelov na tržišču ima vgrajene nizko kakovostne procesorje MediaTek, vendar pri tem Xiaomi mobiteli uporabljajo visoko zmogljive Snapdragon procesorje , ki veljajo na trgu napredne tehnologije za najnaprednejše procesorje.

Xiaomi mobiteli so izdelani iz materialov, kateri učinkovito ščitijo pred poškodbami padcev in drugih nesreč. Nekateri izmed njih so celo izdelani iz kovinske  konstrukcije. Kamere na mobitelih podjetja Xiaomi so prav tako visoko zmogljive, saj omogočajo fotografiranje in snemanje videoposnetkov v zelo visokih ločljivostih. Na spletni strani wayteq.si/trgovina/si/39-mobilni-telefoni lahko najdemo pametne telefone podjetja Xiaomi, kateri nas navdušujejo s svojo izjemno zmogljivostjo, funkcionalnim operacijskim sistemom ter ugodnimi cenami.

Servis mobilnih telefonov je vse bolj razširjen in potreben med uporabniki. Ker so dandanašnji telefoni tako dragi, se vedno več posameznikov, še zlasti tistih, ki so si kupili resnično drage telefone, odloči za popravilo starega telefona.  Preberi več …

Drugo v kategoriji: