Je vaš antivirusni program počasen?

Verjetno veste, da mora imeti vsak računalnik nujno tudi antivirusni program, a včasih namestitev takšnega programa na računalnik slednjega zelo upočasni oziroma sam program deluje zelo počasi, zato traja neskončno dolgo, da program recimo pogleda celoten računalnik oziroma vse diske na njem.Takšen ‘sken’ celotnega računalnika pa je dobro izvajati čim bolj pogosto.

V primeru, da je postopek dolgotrajen, ga boste izvajali manjkrat, vaš računalnik pa bo tako bolj ogrožen pred virusi.

Antivirusni program mora delovati hitro

Velikokrat se govori o tem, da mora vaš program za boj proti virusom in zlonamernim kodam, ki bi lahko ogrožale vaš računalnik, delovati dobro. To je samoumevno, saj je to njegov namen. A to ni edina lastnost antivirusnega programa, ki je pomembna – poleg tega je pomembno, da deluje hitro in učinkovito, kar pomeni, da za brezhiben nadzor nad vašim računalnikom ne porabi veliko pomnilnika, kar pomeni, da njegovo delovanje ne bo upočasnjevalo delovanja drugih programov oziroma delovanja samega operacijskega sistema.

antivirusni-program

Antivirusni program mora biti namreč prižgan vedno. Nekateri ga namreč občasno izklopijo, saj je sicer njihov računalnik preveč obremenjen ali se zaradi obremenitve njegovo delovanje zelo upočasni, nalaganje programov in internetnih strani pa traja neskončno dolgo. Vendar to ni pametna rešitev.

Če je vaš antivirusni program počasen …

V primeru, da za boj proti računalniškim virusom uporabljate program, ki deluje počasi oziroma upočasnjuje tudi delovanje vašega računalnika, rešitev ni v tem, da ga občasno izklopite, saj bo takrat vaš računalnik ranljiv, kar pomeni, da lahko nanj dobite viruse. Rešitev je v tem, da zamenjate antivirusni program z drugim programom, ki za svoje delovanje ne potrebuje toliko računalniškega pomnilnika.

Takšen program se bo brez težav zagnal vsakič, ko boste prižgali računalnik, nato pa učinkovito deloval v ozadju, medtem ko boste nemoteno uporabljali ostale programe ali brskali po svetovnem spletu. To, da ga imate naloženega na računalniku, se boste spomnili šele, ko boste naleteli na sumljivo spletno stran ali program, saj vas bo program na to opozoril. Sicer pa se vam z njim ne bo treba kaj prida ukvarjati, saj bo deloval samodejno, brezhibno in učinkovito.

Vse, kar boste morali narediti, je le še, da občasno date programu navodila, da pregleda celoten računalnik in preveri, da morda ni prišlo do okužbe z virusom oziroma, da se kje na njem ne nahajajo kakšne sumljive datoteke. Ker bo s hitrim in učinkovitim antivirusnim programom tudi tak sken hiter, vam narediti pregleda celotnega računalnika ne bo odveč, slednji pa bo tako bolj varen pred virusi.

Drugo v kategoriji:

Add a Comment

Your email address will not be published.